Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадър: 7/8 ТВТози Национален оперативен щаб за борба с

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадър: 7/8 ТВТози Национален оперативен щаб за борба с
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Щабът нямаше нужда да съществува поначало. Той се занимава с политика, а не с медицина

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадър: " 7/8 ТВ "

Този Национален действен щаб за битка с ковид нямаше потребност да съществува поначало. Това съобщи в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ " доктор Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

" Ползи от удължаването на ограниченията имаше за държавното управление, само че медицински учредения за изключително състояние няма. Имаме 10-ина по-тежко заболели в страната от общо 100-ина, които са приети в болница. Няма никакъв риск нито в този момент, нито в близко бъдеще да бъде претрупана здравната система. Така че медицински учредения за продължаването няма, както нямаше и на 13 май. Здравната система не е дала фира, тя бездейства. В продължение на няколко месеца тя бездейства. Други са аргументите за изключителното състояние и за изключителна епидемиологична конюнктура. Според мен по-притеснителното е друго. Начинът, по който се написа закона. Той дава на държавното управление когато и да е да суспендира правата на жителите, под егидата на епидемиологична конюнктура. Те могат да разгласят конюнктура даже за туберкулозата, морбили и други. Така е написан закона ", сподели Кацаров.

" Според мен този щаб нямаше потребност да съществува поначало. Той се назовава щаб, само че това основава усещане за някаква конструкция, за някакъв бюджет за някаква организация. Това са в действителност пет индивида, назначени със заповед на премиера да го поучават по въпросите, свързани с ковид. Той не можа през цялото си битие да построи оценка за епидемиологичната конюнктура в страната, а заради това пък съвсем всички негови прогнози се оказаха жестоко неправилни. Нашата страна има някакви структури построени, които трябваше да работят по това време, и нямаше въобще потребност от подобен щаб. Те бяха назначени да оповестяват неприятните вести и да носят следствията. Този щаб се занимаваше с политика, а не с медицина. Има цел, която оправдава средствата ", счита още той.

" Всички до един са държавни чиновници, подчинени директно на премиера или здравния министър. Разпореждат им да го създадат и те го вършат. Ако не го създадат, може да бъдат освободени. 

Наслушах се на доста нелепости, че рецесията с ковид, посочила недъзите на здравната система. Нищо сходно. За да се видят недъзите на една здравна система, тя би трябвало да се натовари. А нашата здравна система три месеца бездейства. Направих си труда да погледна разхода на здравната сподели. Само за болнична помощ от началото на годината тя е икономисала над 134 милиона лв.. Това, което се видя като недостатък, е в онази част - за битката със заразните заболявания. Кризата с ковид сподели, че тази система работи извънредно неприятно - некоординирано, с невисок потенциал и с неприятен мениджмънт. Резултатите го демонстрират. Нямаме епидемиологична оценка за толкоз време. Нямаме визия какъв брой души са прекарали болестта и по какъв начин биха се развили нещата оттук насетне. Така че в случай че нещо се нуждае от промяна, това е тази система. Тези хора на първа линия, ръкопляскаме им, а в това време сме им дали с 200 милиона по-малко. Това е безусловно двуличие ", сподели Кацаров.

За отказания медицински спор от страна на НОЩ, той разяснява: " Ами ще откажат. Те се занимават с политика, а не с медицина. Няма политически интерес да водят подобен спор, тъй като те по силата на обстановката сега имат безграничен достъп до съвсем всички медии. Така че на тях не им би трябвало спор, който да покаже пред всички, че решенията са им неверни. Аз също мисля, че няма потребност от спор. За мен е явно, че се взеха поредност от неверни решения, чиито последици ще траят дълги години ", приключи специалистът.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР